Tue. Jul 23rd, 2024

Uvod

Ste ena izmed mnogih oseb, ki obožujejo vonj in okus sveže pečene pice? Si želite pripraviti domačo pico kot pravi mojster? Potem je nakup pizza ovena odlična od odločitev! Pizza oven je namreč vrhunska naprava, ki vam omogoča, da pričarate pravo italijansko pico kar na svojem vrtu ali terasi. V tem članku vam bomo podali najboljše nasvete za uporabo pizza oven, s katerimi boste lahko spekli popolnoma zapečeno pico.

Kateri pizza oven je pravi za vas?

Preden se podamo v podrobnosti glede uporabe pizza ovena, je pomembno, da izberete pravi model za vaše potrebe. Na spletni straniglowen.si lahko najdete različne vrste pizza ovenov, zato je dobro, da imate že pred nakupom v mislih nekaj ključnih faktorjev:

 1. Velikost: Koliko prostora imate na voljo za vaš pizza oven? Premislite, ali želite manjši prenosljivi model ali pa večjo peč, ki bo postala stalni del vašega vrtnega pohištva.
 2. Gorivo: Obstajajo pizza oveni, ki delujejo na les, premog, plin ali elektriko. Pomembno je, da izberete gorivo, ki vam najbolj ustreza in vam omogoča dosego želene temperature za peko pice.
 3. Temperaturni razpon: Kakšno temperaturo boste potrebovali za peko pice? Nekateri pizza oveni se segrejejo do visokih temperatur, kar je idealno za piko peko, medtem ko drugi dosežejo nižje temperature, primerne za običajne pečice.

Priprava pizza opeke

Preden začnete s peko pice, je ključnega pomena, da pravilno pripravite pizza opeko, ki bo poskrbela za popolnoma zapečeno testo in hrustljav rob. Sledite naslednjim korakom:

 1. Postavite pizza opeko na primerno mesto v pizza ovenu in s pomočjo gorilnika ali drugih virov vžigalnega plamena segrejte opeko na želeno temperaturo.
 2. Počakajte, da se opeka povsem segreje. Lahko preverite temperaturo z uporabo kuhalnega termometra ali pa z roko preverite, ali je površina dovolj vroča.

Priprava testa in sestavin

Priprava testa je ključ do uspešno spečene pice. V nasprotju s konvencionalnim pečenjem v pečici, pri pizza ovenih potrebujete testo, ki se hitro speče pri visoki temperaturi. Sledite naslednjim korakom za pripravo popolnega testa:

 1. V kvasec zmešajte moko, vodo, kvas, olivno olje in sol. Pustite, da se testo vzhaja približno eno uro.
 2. Ko je testo pripravljeno, ga razvaljajte v želeno obliko in velikost.
 3. Zbrskajte svoje najljubše sestavine za pico, kot so paradižnikova omaka, sir, šunka, gobice, paprika, itd.

Speči popolno pico

Ko imate pripravljeno testo in sestavine, je čas za peko pice v pizza oveu. Tu je nekaj nasvetov, da dosežete tisto popolno zapečeno pico:

 1. Preden položite testo na vročo pizza opeko, jo lahko rahlo pomokate, da se lažje odstrani s pečice.
 2. Hitro položite testo na opeko in nato hitro nadevajte s pripravljenimi sestavinami.
 3. Pecite pico nekaj minut, odvisno od temperature pizza ovena. Pazite na rob pice, ki naj bo lepo zapečen in hrustljav.

Uživajte v svoji domači pici

Ko je pica popolnoma zapečena, jo previdno vzemite iz pizza ovena in postrezite svojim gostom. Uživajte v vonju sveže pečene pice in okusite tisto pravo italijansko doživetje. S pravilno uporabo pizza ovena lahko dosežete tudi različne okuse in teksture pice ter se prilagajate svojim željam.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *